Загрейте олиото в голям тиган на средно висока температура.Добавете лука, и гответе 5 минути, като се разбърква от време на време.
При разбъркване се добавят морков, чушка и чесън; готви се 3 минути.Разбърква се и се добавят останалите съставки, с изключение на сол и черен пипер; оставя се да заври на силен огън. Намалете огъня,оставете да къкри от 18 до 20 минути, или докато лещата и зеленчуците омекнат. Подправете на вкус със сол и пипер, ако желаете.Отстранете дафиновите листа преди сервиране.
1 супена лъжица зехтин
1 средно голяма глава лук, нарязана на ситно
1 морков, нарязан
1 червена чушка, нарязана
5 скилидки чесън, нарязани
2 л (8 чаши) вода
1 чаша сушена леща
1 консерва , смачкани домати,
2 дафинови листа
2 супени лъжици балсамов оцет
Сол и прясно смлян черен пипер (по желание)
10 порции (около 1 чаша), 94 калории на порция
Хранителна стойност
0 коментара:
Публикуване на коментар