Вкусни рецепти за милионите за които диетата е нещо трудно и мъчително!

неделя, 22 април 2012 г.

Пикантна леща със зеленчуци


Загрейте олиото в голям тиган на средно висока температура.Добавете лука, и гответе 5 минути, като се разбърква от време на време.

 При разбъркване се добавят морков, чушка и чесън; готви се 3 минути.Разбърква се и се добавят  останалите съставки, с изключение на сол и черен пипер; оставя се да заври на силен огън. Намалете огъня,оставете да  къкри  от 18 до 20 минути, или докато лещата и зеленчуците омекнат. Подправете на вкус със сол и пипер, ако желаете.Отстранете дафиновите листа преди сервиране.


1 супена лъжица зехтин
1 средно голяма глава лук, нарязана на ситно
1 морков, нарязан
1 червена чушка, нарязана
5 скилидки чесън, нарязани
2 л (8 чаши) вода
1 чаша сушена леща
1 консерва , смачкани домати, 
2 дафинови листа
2 супени лъжици балсамов оцет
Сол и прясно смлян черен пипер (по желание)


10 порции (около 1 чаша), 94 калории на порция



Хранителна стойност

0 коментара:

Публикуване на коментар