Разбърква се с морков, чесън и чушка, готви се, докато омекне. Добавете домати, вода и зеле;оставя се да къкри около 20 минути. Подправете на вкус с лют сос, сол и черен пипер, по желание.
Гарнира се с магданоз или кориандър, по вкус.
1 супена лъжица зехтин
1 средно голяма глава лук, нарязана на ситно
1 морков, нарязан
4 скилидки чесън, тънко нарязани
1 червена чушка, нарязана
2 литра (8 чаши), безсолен растителен или пилешки бульон
1 консерва (28 унции) цели, смачкани или нарязани на кубчета домати,
2 чаши вода
1 малка зелка , тънко нарязана
½ чаена лъжичка лют пипер червен сос (по желание)
Сол и прясно смлян черен пипер (по желание)
Допълнителни гарнитури: нарязан пресен магданоз, нарязан пресен кантарион
10 порции (около 1 чаша) 176 калории на порция
Хранителна стойност
0 коментара:
Публикуване на коментар